אקסס בארס

קונפליקט? 6 טיפים שיחזירו אותך לאיזון

את חשה כעס או תסכול? הדברים לא מסתדרים כפי שרצית? את לא עומדת בציפיות של הילדים, בן-הזוג, ההורים, העמיתים לעבודה או אפילו בצפיות שלך מעצמך?

את לא לבד ב”סרט” הזה. כולנו נמצאים במצבים דומים או לפחות למדנו לשדר לעולם ש”הכל לטובה”.

את בטח יודעת: כשיש אי הלימה בין האישיות המקורית שלנו, המהות, לבין מה שספגנו בדרך מההורים, מהחברים, השכנים והמדיה, או אם אנחנו לא ערים לדפוסים שספגנו ואינם באמת שלנו, נוצר קונפליקט שבסופו של דבר, אם לא יפתר, יוביל לכאב פיזי, רגשי או תחושת חוסר הגשמה ואף לתופעות כמו חרדות או דיכאון.

לא אחת קורה שאנחנו כל כך משקיעים אנרגיה בלהסתיר את המצב ובניסיון לשדר אופטימיות, כשבעצם הכל בפנים מבולבל ותקוע והמצב רק מחמיר.

פיתרון קסם אינסטנט, אין לי לתת לך. אבל מספר כלים יעילים מתוך גישת אקסס (Access Bars) שיסיעו לך לחזור לאיזון ולנהל מחדש את חייך, יש ויש.

  • לנשום עמוק

    טוב, טרוויאלי. אבל לפעמים אחנו שוכחים – לנשום ועמוק.
    3 נשימות עמוקות טובות מ-10 פעמים לספור עד 10. זה גם פחות לספור. זה גם יותר אפקטיבי.

  • להרשות לעצמך לדמיין

    לרגע אחד להסכים לדמיין. זה עובד מעולה גם אם את ממש מעשית ורצינית שלא מאמינה בכל הרוחניות הזו. פשוט דמייני שהגוף שלך מתרחב למעלה עד השמיים, למטה עד האדמה ומתרחב גם קדימה ואחורה, ימינה ושמאלה – וזהו.
    זה כבר מספיק כדי לדלדל את הדחיסות.

  • לזכור שכשמדובר בנקודות מבט שונות – אין מנצחים

    אמרו עלייך, אמרו עליו, את רואה את הדברים ככה, הם רואים את זה אחרת.
    בסופו של דבר – נקודות מבט שונות. מציאות סובייקטיבית. נקודת מבט אחרת, לא בהכרח צודקת יותר.
    אל תשקיעי כוחות ואנרגיה במי שמראש לא רוצה לקבל עוד נקודות מבט או במי שמזלזל בנקודת המבט שלך.

  • לשאול גם מבלי לצפות לתשובה

    שאלה פותחת מרחב אפשרויות ותשובה מצמצמת לפתרון אחד בלבד.
    לימדי לשאול גם מבלי לצפות לתשובה. מה יותר טוב מלהיות במרחב שפותח אפשרויות לרעיונות שלא יכלו להיות שם קודם?

  • לדעת להבחין בין בקרה-עצמית לשיפוטיות

    חשוב להיות בתהליך של בקרה עצמית שמפעילה שיקול דעת ובחירה חופשית.
    אם יש משהו שלא נעים לי איתו, אני פשוט יכולה לבחור: לבחור לא להיות שם, לבחור לעשות שינוי. מאידך, כאשר תהליך הבקרה נובע מתוך השוואה למערכת שלמה של ציפיות, כמו: זה טוב מה שעשיתי, זה נוראי מה שעשיתי, אני נמצאת במסגרת שיפוטית שמובילה לתסכול, אכזבה וכעס. נכון, הכעס העצמי יכול אולי לדרבן אותנו לשנות משהו בדפוסי ההתנהגות אבל לרוב הוא משתק.

    בלבול בין בקרה-עצמית מרחיבה לשיפוטיות מצמצמת, מוביל לתופעות כמו מתח, חרדה, נידודי שינה, מחלות פרקים, כאבים שונים ותקיעות בכל תחומי החיים.

    אז איך מבחינים? אפשר להיות ברגע קטן של מודעות ולשאול את עצמך: האם הקול הפנימי שלי משתמש במילה “רוצה” או במילה “צריכה”?. אם הקול האומר “צריך” הוא הדומיננטי, את כנראה בתהליך של שיפוט-עצמי מצמצם.
    עוד על שיפוט עצמי – ד”ר דיין הייר מדבר על שיפוטיות ופרפקציוניזם

  • פשוט לגעת

    הכניסי הביתה שגרת מגע. הגוף שלנו כל כך זקוק למגע.
    את בטח יודעת מה יכול חיבוק או הנחת יד על הראש לעשות. זה מפזר כך כך הרבה מתח. זה מאפשר לגוף להרגיש לרגע אהוב ומקובל כמו שהוא. אז פשוט הכניסי הביתה שגרת מגע. כמובן שיש לבקש רשות לפני שנוגעים, ואפשר ורצוי לשאול אם זה נעים, חזק מידי או מדגדג מידי. חשוב גם לשים לב שהמגע שלנו נעים למקבל, ושנעים לנו שנוגעים בנו.

    לפי גישת האקסס-בארס, יש בהיקף הראש שלנו 32 נקודות שמגע עדין עליהן ממוסס כל כך הרבה מתח ושיפוטיות ומכניס כל כך הרבה רוגע ושלווה. מאז שנחשפתי לשיטה הזו, אני משתדלת להציע לילדים ולמתבגרת שלי לקבל ממני בארס. מודה, זה גם מרגיע אותי, ויוצר שקט וחיבור. חיבור של אהבה, חמלה ורוגע בלי מילים ובלי חפירות. ממש כמו שילדים (וגם מבוגרים) אוהבים.

לסיכום:

קונפליקטים הנובעים מפער, כזה שלעיתים אינו ניתן להגשמה, אם בין צפיות שהסביבה דורשת מאיתנו לעמוד בהן ואם ובעיקר מדפוסים וסטנדרטים שהעמסנו על עצמנו ואשר רובם, “הוחדרו” בנו במהלך חיינו, בעיקר על-ידי הסביבה הקרובה (למשל הורים, מורים וכו’) – חוסמים אותנו, מתסכלים, יוצרים בנו רגשי-אשמה.

אז איך משתחררים מכל זה?

  • ראשית להירגע: לנשום עמוק, לדלל את הדחיסות, להבין שהכל זה עניין של פרספקטיבה
  • לברר אילו דפוסים בסיטואציה הזו מנהלים אותך.
  • להשתמש בכלים, כמו למשל האקסס-בארס, אשר ממוסס את הדפוסים שמנהלים אותך ומאפשרים לך לבחור מחדש איך להתנהל.

מה זה “אקסס-בארס”?

Access Consciousness” ™ הינה גישה שפותחה ע”י גארי דאגלאס ושעוצבה במיוחד על מנת לתת לך את הכלים לשחרר את עצמך מכל מה שמגביל אותך ונותנת לך אפשרות לעצב את מציאות חייך כך שהדברים יתחילו לעבוד בשבילך.

כחלק מגישה זו פותחה ה”אקסס-בארס” ™ (Access Bars), תהליך שמטרתו לשחרר את כל אותם חסמים הנמצאים בתוכנו אנו, רגשות שליליות, מחשבות מגבילות, דעות ואמונות שקיבלנו ויצרנו במהלך השנים. שחרור המתבצע על ידי מחיקה וניטרול של “המידע” המאוחסן ב-32 נקודות “בארס” הנמצאות בהיקף הראש שלנו. 32 נקודות שכל אחת מהן, אוגרת “מידע” מסויים הקשור להיבט אחר של חיינו.

לימוד נקודות הבארס הוא קל, ולאחר קורס חד-יומי מרוכז, הכולל התנסות, תוכלי כבר למחרת היום לטפל בעצמך, בקרובים לך ואפילו לקבל מטופלים בתשלום

™ACCESS THE BARS

אז מה עוד אפשרי עבורי?
ואיך ניתן ללמוד לשחרר חסמים?

נעים להכיר

אורנה מרום

אורנה מרום

מנחה מוסמכת (Certified Facilitator) לגישת אקסס-קונצ'סנס™, קורסי אקסס-בָארס™ ותהליכי גוף אנרגטיים.

מראשוני מנחי השיטה בארץ, שותפה בצוות עבודה אקסס ישראל, בצוות תרגום חומרי אקסס לעברית, ואירוח ד"ר דיין בישראל 2018\2016.
בעברה מטפלת בכירה בתטא הילינג, מורה לתקשור, מנחת מדיטציות אקטיביות ובוגרת מכללת בית ברל לחינוך.